tohitech,  בלוג

קורות חיים

תהליך סינון מועמדים נוקשה וחסר פשרות.

על כל משרה שמתפרסמת נשלחים ערמות של ערמות של קורות חיים. צוות הגיוס באירגון צריך לשלוף את המועמדים הרלוונטיים במהירות וביעילות על מנת לעמוד בקצב. קורות החיים שיעברו את הסינון הראשוני יעברו אחכ בחינה מדוקדקת יותר.

נתרכז היום בנקודת הציון הזו, המיון הראשוני של קורות החיים.

אם תצטרך היום לספר על עצמך, אין ספק שזו משימה לא קלה, במה להתחיל, במה להתרכז מה התכונות החשובות שאני רוצה להדגיש… כולנו מכירים את הדילמות האלו.

ובכן, קורות החיים הם לא המקום לספר על עצמך ומי אתה.

קורות החיים הם כרטיס הביקור הקצועי שלך.

הממיין לא מחפש אנשים בעלי איכויות טובות כלליות כמו שבודאי ניחנת בהם. הממיין מחפש מי הכי מתאים לקריטריונים הבאים: תיאור המשרה, דרישות התפקיד והתאמה לאירגון.

לכן, קורות החיים צריכים להיות: ברורים, מדוייקים, בלי שגיאות כתיב וטעויות לשון.

שם ושם משפחה למעלה מימין (משמאל אם הקו”ח באנגלית), אי-מייל וטלפון, כתובת ראשית (איפה אתה מתגורר כרגע) ומשנית באם אתה גר במגורי סטודנטים (כתובת הורים). משרה מבוקשת: למשל “מפתח תוכנה”, “תוכנית Java”, “מפתח Embedded” וכו… משפט או שניים קצרים על מצבך: “סטודנט למדעי המחשב, אוניברסיטת באר שבע, שנה שלישית…” או: “בודק תוכנה ב SAP, בוגר מדעי המחשב במכללת הדסה…” וכו.

חלק שלישי: ההסטוריה המקצועית שלך וההשכלתית שלך בסדר יורד, החדש ביותר למעלה, שנים ופרטים: שם המוסד/חברה, תפקידך, כמה מילים על מה עשית שם. אפשר לסיים באוניברסיטה, או בתיכון, אין מה לרדת מתחת לכך.

אפשר לפרט ברשימה פעולות התנדבות שעשית במהלך השנים: “מדריך בפרוייקט פרח” וכדומה.

ובתחתית אפשר להוסיף: תחביבים, פרסומים מקצועיים או פרטים שונים שחשובים לך (“השתתפתי בתוכנית חילופי תלמידים עם בי”ס בגרמניה….” למשל. פרטים אלו ייראו ויקבלו משקל רק בהמשך תהליך המיון.

באם הינך סטודנט עליך לצרף גליון ציונים.

הינה מספר מקורות עזר עם טיפים ודוגמאות לבניים קורות חיים:

http://www.manpower.co.il/?CategoryID=746&ArticleID=93

איך לכתוב קורות חיים מנצחים

http://www.ovdim.org.il/Page11545.asp

כתיבת תגובה

האימייל לא יוצג באתר. שדות החובה מסומנים *